A+ R A-

Turnen

 

Turnen

Turnen is een individuele sport die uitgeoefend wordt met behulp van toestellen. Het is een sport waarbij lenigheid, kracht, lichaamshouding- en spanning, coördinatie, balans, techniek en souplesse centraal staan. Al deze eigenschappen zijn van groot belang en vullen elkaar aan op de verschillende toestellen. 

Bij Turnen wordt onderscheid gemaakt tussen Dames Turnen en Heren Turnen. Bij Wilhelmina geven we alleen dames turnen. Wel kunnen je jongens terecht bij onze recreatie afdeling.

 

Toestellen

Er wordt geturnd op de toestellen balk, vloer, sprong en brug. 

- Balk: het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De elementen worden eerst op de grond en oefenbalken aangeleerd, waarna zij vervolgens pas op de hoge balk geturnd worden. 

- Vloer: bij de vrije oefening wordt er gewerkt op een mat van 12 bij 12 meter. De oefening wordt geturnd op muziek en bestaat uit afwisselend acrobatische en gymnastische sprongelementen en danspassen.

- Sprong: de dames springen op jonge leeftijd op een verhoogd vlak en later met een plank over de pegasus.

- Brug: de brug ongelijk is een coördinatief moeilijk toestel, waarbij er tijdens de oefening een voortdurende afwisseling bestaat van zwaaien, hangen en steunen. 

Binnen Wilhelmina wordt er serieus getraind, zodat iedereen goed voorbereid de wedstrijden kan turnen. Echter plezier tijdens de training staat voorop!

 

Wedstrijden

Turnsters mogen deelnemen aan wedstrijden wanneer zij in het jaar van de wedstrijd 9 jaar oud worden. Er wordt geturnd volgens het Nationale Turn Systeem. De combinatie van leeftijd en niveau bepalen de divisie waarin er geturnd wordt. Binnen de selectiegroep van Wilhelmina wordt er minimaal in de 5de divisie geturnd en is deelname aan wedstrijden verplicht.

Vanuit de selectie van Wilhelmina wordt er deelgenomen aan toestelwedstrijden. Tijdens de toestelwedstrijden worden er vier oefeningen gedraaid op de bovengenoemde toestellen. 

Aan deelname aan de wedstrijden zijn extra kosten verbonden. Deze kosten verschillen per soort wedstrijd en per niveau. De leiding en het bestuur zullen je tijdig informeren over de hoogte van de kosten.

 

Leiding

José Nieuwman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0650622647

Daniëlle van Gelder: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Danielle Buitenhuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0642430333

Ria Mulder  

Selectie 2 traint samen met de turnsters van IJGV IJsselmuiden onder leiding van José Nieuwman, Rennie en Kelly Koets. 

Er is hierbij ondersteuning door: Rennie van Vlijmen en Kelly Koets 

Hulpleiding:

 

Erik Bastiaannet
Cindy van Ingen

Lestijden

Voorbereidingsgroep*(5 en 6 jaar): zaterdag 9.00-12.00 uur

Pre-instap selectie, instap selectie en selectie 1 (6 t/m 11 jaar):

> Woensdag 16.00-18.00 uur Turnhal/ Multihal

> Zaterdag 9.00-12.00 uur Wilhelminazaal

Selectie 2 (12 jaar e.o.):                                                                        

> Maandag  19.00-20.30 uur Turnhal

> Woensdag 18.00-20.30 uur Turnhal/Multihal

  

* Naast trainen in de voorbereidingsgroep op zaterdag train je ook 1 keer in de week bij één van de recreatie uren voor de gym. Deze uren vinden plaats op woensdag of donderdag. Kijk in het schema van de recreatie welk uur voor jouw leeftijdsgroep is. 

 

Turnpakje

Een turnpakje dragen is tijdens de wedstrijden verplicht. Het Wilhelmina turnpakje kunt u aanschaffen via de vereniging. De kleine pakjes kosten in dit seizoen (2015/ 2016) voor de kleine maten, 116 t/m 176 € 60,- en voor de grote maten, vanaf maat S €66,-. Ook kan er een haarstrik besteld worden voor € 4.-. De bijdrage voor afleveren is ongeveer € 3,60 per pakje, maar is afhankelijk van het aantal pakjes wat is besteld. Na ontvangst van het turnpakje zal deze via uw machtiging worden geïnd van uw rekening.

Mevrouw van Ingen houdt de bestelling bij voor deze pakjes. Ook kunt u bij haar vragen of er tweedehands pakjes in de juiste maat voorradig zijn. Twee keer per seizoen wordt er een pasmoment georganiseerd. Deze wordt via de mail gecommuniceerd. Het mail adres van mevrouw van Ingen is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Ben je enthousiast geworden? Ga dan snel de informatie bekijken over het lidmaatschap en/of meld je aan!

Hoofdsponsoren

VDK installatiegroep

Sponsoren

Woning Bestrating
Misol Zonwering