A+ R A-

Gymnastiek

 

Gymnastiek vormt eigenlijk de basis voor alles wat we aanbieden binnen Wilhelmina. Hier leer je koprollen en duikelen, lopen en rennen, een bal vangen, klimmen en zwaaien, springen en steunen.  Daar waar de meeste sporten zich op één onderdeel toeleggen, pakt gymnastiek ze allemaal mee. Vele sporters  zijn hun carrière begonnen met gymnastiek en hebben daar altijd voordeel van gehad. Lenigheid, souplesse en kracht komt overal in terug.  Een leven lang. 

Van (heel) jong tot oud kun je bij ons terecht. Vanaf het moment dat je kunt lopen kun je op ouder en kind waar je met je vader, moeder, oma of opa lekker een uur spelenderwijs verschillende vormen van bewegen aangeboden krijgt. Bij de jongste kinderen ligt de nadruk op spelvormen en motorische ontwikkeling, bij oudere kinderen wordt steeds meer echt de toestellen gebruikt en gaat de aandacht vooral uit naar souplesse en motoriek. Bovenal is plezier in het sporten het belangrijkste in de les, maar wij willen onze jeugd graag wat leren. Dat betekend dat er hard gewerkt wordt, maar dat er ook tijd is voor wat geklets en gelach. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en groepen zoals bekend op school. Ook voor jongens recreatiegym kunt u bij onze vereniging terecht. Zij kunnen starten op de donderdag bij de gemengde kleutergroep van 16.00 -17.00 uur. Momenteel heeft de vereniging geen aparte jongensgroepen meer.

Leiding

Ria Mulder
 
Vivian Hagendoorn
 
Jikke Brouwer
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
0627525905

 

Lestijden

 

Woensdag meisjes gym 6-8 jaar 17.00-18.00 uur Vivian

Woensdag meisjes gym 9-11 jaar 18.00-19.00 uur Vivian

Donderdag kleuters 16.00-17.00 uur Ria
 
Donderdag meisjes gym 6-8 jaar 17.00-18.00 uur Ria

Donderdag meisjes gym 9-11 jaar 18.00-19.00 uur Jikke

Donderdag meiden gym 12 jaar en ouder 19.00-20.00 uur Jikke
 

Leslocatie
Alle lessen vinden plaats in de Wilhelminazaal, IJsseldijk 5, Kampen.

 

Gymnastiekpakje

Onze gymnastiekafdeling heeft een verenigingspakje voor de meisjesafdeling die verplicht is om te dragen tijdens wedstrijden en uitvoeringen. Het gymnastiekpakje kunt u aanschaffen via de vereniging. De kleine pakjes kosten dit seizoen  € 51,- en vanaf maat S € 54,-. De bijdrage voor het afleveren van het pakje komt ongeveer op € 3,60, maar is afhankelijk van het aantal pakjes dat in één keer wordt besteld. Na ontvangst van het gymnastiekpakje zal het bedrag worden geïnd via de machtiging van uw rekening.

Danielle van Gelder houdt de bestelling bij voor deze pakjes. Ook kunt u bij haar vragen of er tweedehandspakjes in de juiste maat voorradig zijn. Twee keer per seizoen wordt er een pasmoment georganiseerd. Het mailadres voor het bestellen van gympakjes is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gymnastiek is bij Wilhelmina bedoeld als recreatie en omvat een uur les per week. Kinderen die meer willen of meer in hun mars hebben, kunnen in overleg doorstromen naar andere afdelingen (recreatief of selectie).

Af en toe worden er tweedehands pakjes aangeboden. Dit is vaak bekend bij de leiding of er worden hiervoor advertenties opgehangen op het prikbord van de Wilhelmina Gymzaal.
 

Ben je enthousiast geworden? Ga dan snel de informatie bekijken over het lidmaatschap en/of meld je (kind) aan! 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Caroline van der Meer,  bestuurslid gym/turnen.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Hoofdsponsoren

Stichting CAS

Sponsoren

Sportcafé de Reeve
Houthandel Buijert