A+ R A-

Ouder & Kind gymnastiek

 

Ouder en kind gym is bedoeld voor ouders en hun peuters vanaf ongeveer 1,5 jaar (die kunnen lopen) tot 4 jaar. Door spelendewijs te ontdekken op de toestellen wordt het zelfvertrouwen van uw kind in het bewegen steeds groter. Stapje voor stapje krijgen ze steeds meer vertrouwen doordat ze hun lichaam meer onder controle krijgen. Voor de kinderen fantastisch om te doen en voor de ouders geweldig om te zien.

In de les wordt van alles gedaan. We zingen liedjes, doen dansjes en klimmen en klauteren er op los. Er worden lekker veel toestellen neergezet, zodat iedereen zich kan uitleven in de les en heel veel nieuwe dingen kan ontdekken. Duikelen en zwaaien, maar ook met pittenzakjes mikken in de korf.

Natuurlijk kan je ouder en kind gym doen met je mama, papa, oppas, oom, tante, opa of oma. Iedereen is welkom. Kom gerust eens meedoen in één van onze lessen. De eerste twee lessen kunt u kijken of uw peuter zich vermaakt. Aan het einde van de tweede les krijgt u dan het inschrijfformulier mee of u kunt zich aanmelden via deze site. Ga daarvoor in het beginscherm naar ledenadministratie. Daar ziet u "lid worden". Of klik onder aan deze pagina op meld je zoon/ dochter aan!

 

NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA BIJ WILHELMINA

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma was tot nu toe niet zo vanzelfsprekend.

Vanaf nu kan dit bij CGV Wilhelmina!

Waarom bewegen?

De grootste motorische ontwikkeling van een kind vindt plaats tussen 2 en 6 jaar. Door veel en gevarieerd te bewegen ontwikkelt het de belangrijkste spiergroepen. Zo is het in de toekomst gemakkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerd uit te voeren. Ouders, van wie

kinderen de Beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast. Ze vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen ging b.v. het fietsen met sprongen vooruit (balanceren), bij anderen is het zwemmen een stuk verbeterd (duike(le)n). Daarnaast heeft goed leren bewegen ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis en is het van groot belang om overgewicht tegen te gaan.

Nijntje en de KNGU Het beweegdiploma is opgezet door nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), die een meerjarig samenwerkingsverband zijn aangegaan om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het  beweegdiploma.

Het Beweegdiploma bestaat uit 2 lessenseries:

nijntje Beweegdiploma 1 - 2-4 jaar

nijntje Beweegdiploma 2 - 4-6 jaar

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?

Alleen clubs en instanties met het keurmerk ‘Beweegdiploma’ mogen het diploma uitgeven.

CGV Wilhelmina beschikt over dit keurmerk en hiervoor speciaal opgeleide trainers. In de lessen

Ouder&Kindgym en Kleutergym kunnen kinderen in gevarieerde en uitdagende situaties oefenen op o.a. balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien. Elk jaar wordt een feestelijke Beweegdiploma-uitreiking georganiseerd voor de kinderen die alle gevraagde vaardigheden beheersen op hun eigen niveau.

We hopen uw kind hier ook te mogen verwelkomen, de eerste twee lessen zijn gratis!

Info en/of aanmelden kan via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Ouder&Kindgym)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Kleutergym)

 

Leiding

Evelien van Eekeren  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0643515849 

 

Lestijden

Er zijn 2 groepen, beide op woensdagochtend:

- groep-1: van 9.00 tot 10.00 uur 

- groep-2: van 10.00 tot 11.00 uur 

 

Locatie

De lessen vinden plaats in de Wilhelminazaal, IJsseldijk 5, Kampen.

 

Ben je enthousiast geworden? Ga dan snel de informatie bekijken over het lidmaatschap en/of meld je zoon/dochter aan!

Hoofdsponsoren

Minnema Tweewielers

Sponsoren

MDV Keukenmontage
Jac-Y-Do