A+ R A-

Nieuws

Corona update van 15 december 2020

Beste sporters, trainers en ouders,

Juist nu met de kerstvakantie voor de deur. Een tijd waar velen graag gezellig samen zijn met hun familie en vrienden staat de gezondheid van onze sporters, trainers en hun naasten voorop.

Vanwege het besluit van onze regering om vanaf 15 december tot een lockdown over te gaan, moeten wij helaas wederom alle fysieke trainingen, wedstrijden en opleidingen stil leggen. Dit in ieder geval t/m 19 januari 2021 .

Dit is in lijn met het advies van het RIVM en hiermee volgen wij de oproep van de KNGU en NOC*NSF voor al onze sporten en sporters.

Wel zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden om na de kerstvakantie (daar waar dat kan en gewenst) online lessen te verzorgen en/of om met leskaarten te gaan werken. Dit in ieder geval tot 19 januari 2021.

We begrijpen dat dit voor onze sporters, trainers en vrijwilligers een teleurstelling is. Maar nogmaals de gezondheid van jullie staat voorop. En omdat nagenoeg de meeste groepen kerstvakantie hebben, hopen we dat de periode van “het niet kunnen sporten” te overzien is.

Hopelijk hebben deze strenge maatregelen een positief effect op terugdringen van de besmettingscijfers. En mogen we na 19 januari 2021 weer verder met onze geweldige sport.

Wij houden u op de hoogte over eventuele veranderingen in deze maatregelen.

Namens het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Remko Schuldink
Voorzitter
Christelijke Gymnastiek Vereniging Wilhelmina Kampen

Nijntje beweegdiploma bij Wilhelmina

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma was tot nu toe niet zo vanzelfsprekend.

Vanaf nu kan dit bij CGV Wilhelmina!

 

Waarom bewegen?

De grootste motorische ontwikkeling van een kind vindt plaats tussen 2 en 6 jaar. Door veel en gevarieerd te bewegen ontwikkelt het de belangrijkste spiergroepen. Zo is het in de toekomst gemakkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerd uit te voeren. Ouders, van wie

kinderen de Beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast. Ze vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen ging b.v. het fietsen met sprongen vooruit (balanceren), bij anderen is het zwemmen een stuk verbeterd (duike(le)n). Daarnaast heeft goed leren bewegen ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis en is het van groot belang om overgewicht tegen te gaan.

Nijntje en de KNGU Het beweegdiploma is opgezet door nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), die een meerjarig samenwerkingsverband zijn aangegaan om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het  beweegdiploma.

 

Het Beweegdiploma bestaat uit 2 lessenseries:

nijntje Beweegdiploma 1 - 2-4 jaar

nijntje Beweegdiploma 2 - 4-6 jaar

 

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?

Alleen clubs en instanties met het keurmerk ‘Beweegdiploma’ mogen het diploma uitgeven.

CGV Wilhelmina beschikt over dit keurmerk en hiervoor speciaal opgeleide trainers. In de lessen

Ouder&Kindgym en Kleutergym kunnen kinderen in gevarieerde en uitdagende situaties oefenen op o.a. balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien. Elk jaar wordt een feestelijke Beweegdiploma-uitreiking georganiseerd voor de kinderen die alle gevraagde vaardigheden beheersen op hun eigen niveau.

 

We hopen uw kind hier ook te mogen verwelkomen, de eerste twee lessen zijn gratis!

 

Info en/of aanmelden kan via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Ouder&Kindgym)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Kleutergym)

Vervolg & aanpassingen op de Coronamaatregelen van 21-04-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april 2020 en het resultaat van ons interne onderzoek naar de financiële consequenties, informeren wij u middels deze brief.

 

Stand van zaken betreffende de trainingen:

 

Er is door de overheid besloten tot een versoepeling van de sportmaatregelen, te weten:

  • kinderen t/m 12 jaar: sporten in groepsverband mag in de buitenlucht, maar zonder fysiek contact.
  • kinderen vanaf 12 jaar: sporten in groepsverband mag in de buitenlucht, mits op 1,5 meter afstand,.

Onze trainers en trainsters zijn volop bezig om hiervoor mogelijkheden te creëren en trainingsvormen voor te bereiden. Het doel is om na de meivakantie deze trainingen aan te bieden voor onze leden in deze leeftijdscategorieën. Zodra er meer details bekend zijn over hoe, wat en wanneer, laten de trainsters dat via de gebruikelijke kanalen WhatsApp of e-mail aan u weten.

 

Contributie sportgelden:

 

Ons uitgangspunt vanuit ons vorig schrijven hebben we iets aangepast:

 

Wij willen de financiële consequenties zo eerlijk mogelijk verdelen over onze leden, train(st)ers en vrijwilligers”. Waarbij wij tegemoet willen komen aan diegenen die financieel zijn getroffen door de coronamaatregelen.

 

Dit betekent voor u het volgende:

  • Op basis van de uitkomsten van ons onderzoek (financiële verplichtingen) en het advies van de KNGU realiseren wij de korting op de contributie voor de maand april  en mei 2020 voor diegenen die de normale contributie niet meer kunnen betalen. Voor hen bieden wij de mogelijkheid om 15% korting te ontvangen over deze maanden. Hiervoor dient u via de mail een verzoek in te dienen. U kunt dit verzoek voor uiterlijk 11 mei 2020 mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De korting zal vervolgens in één van de volgende maanden worden verrekend.

Na de persconferentie van juni zullen wij de zaak opnieuw bekijken.

  • Ouders, verzorgers, leden die door de Coronacrisis in financiële problemen gekomen zijn en de contributie helemaal niet kunnen betalen, verwijzen wij nogmaals naar het Jeugdfondssport of het Kamper Krachtfonds ondersteuning. Door deze fondsen kan u uw lidmaatschap behouden. Voor de zakelijke kant verwijzen we voor financiële ondersteuning naar regelingen van de Overheid.: Klik hier voor de link van Gemeente KampenOverheid (overzicht regelingen via het KvK): Klik hier voor regelingen via het KvK

Onze insteek is nog steeds om zorgvuldig om te gaan met zowel de gelden van onze leden als de inkomsten van onze trainers en vrijwilligers. Wij hopen dat u begrijpt dat deze besluiten niet altijd even makkelijk zijn om te nemen. Dit omdat de besluiten die wij maken voor alle onze leden op de juiste en eerlijke manier uit moeten pakken.

 

Wij hopen dat wij als bestuur de juiste maatregelen hebben genomen voor nu. Samen kunnen we elkaar helpen in deze tijd van zorg en afstandelijkheid.

 

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! En hopelijk kunnen onze jongste en jonge leden na de meivakantie weer aan de slag met trainen. In welke vorm dan ook. 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Bestuur CGV Wilhelmina

 

Subcategorieën

Sponsoren

AH van Mierlo
MDV Keukenmontage