A+ R A-

Nieuws

Vervolg & aanpassingen op de Coronamaatregelen van 21-04-2020

Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april 2020 en het resultaat van ons interne onderzoek naar de financiële consequenties, informeren wij u middels deze brief.

 

Stand van zaken betreffende de trainingen:

 

Er is door de overheid besloten tot een versoepeling van de sportmaatregelen, te weten:

 • kinderen t/m 12 jaar: sporten in groepsverband mag in de buitenlucht, maar zonder fysiek contact.
 • kinderen vanaf 12 jaar: sporten in groepsverband mag in de buitenlucht, mits op 1,5 meter afstand,.

Onze trainers en trainsters zijn volop bezig om hiervoor mogelijkheden te creëren en trainingsvormen voor te bereiden. Het doel is om na de meivakantie deze trainingen aan te bieden voor onze leden in deze leeftijdscategorieën. Zodra er meer details bekend zijn over hoe, wat en wanneer, laten de trainsters dat via de gebruikelijke kanalen WhatsApp of e-mail aan u weten.

 

Contributie sportgelden:

 

Ons uitgangspunt vanuit ons vorig schrijven hebben we iets aangepast:

 

Wij willen de financiële consequenties zo eerlijk mogelijk verdelen over onze leden, train(st)ers en vrijwilligers”. Waarbij wij tegemoet willen komen aan diegenen die financieel zijn getroffen door de coronamaatregelen.

 

Dit betekent voor u het volgende:

 • Op basis van de uitkomsten van ons onderzoek (financiële verplichtingen) en het advies van de KNGU realiseren wij de korting op de contributie voor de maand april  en mei 2020 voor diegenen die de normale contributie niet meer kunnen betalen. Voor hen bieden wij de mogelijkheid om 15% korting te ontvangen over deze maanden. Hiervoor dient u via de mail een verzoek in te dienen. U kunt dit verzoek voor uiterlijk 11 mei 2020 mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De korting zal vervolgens in één van de volgende maanden worden verrekend.

Na de persconferentie van juni zullen wij de zaak opnieuw bekijken.

 • Ouders, verzorgers, leden die door de Coronacrisis in financiële problemen gekomen zijn en de contributie helemaal niet kunnen betalen, verwijzen wij nogmaals naar het Jeugdfondssport of het Kamper Krachtfonds ondersteuning. Door deze fondsen kan u uw lidmaatschap behouden. Voor de zakelijke kant verwijzen we voor financiële ondersteuning naar regelingen van de Overheid.: Klik hier voor de link van Gemeente KampenOverheid (overzicht regelingen via het KvK): Klik hier voor regelingen via het KvK

Onze insteek is nog steeds om zorgvuldig om te gaan met zowel de gelden van onze leden als de inkomsten van onze trainers en vrijwilligers. Wij hopen dat u begrijpt dat deze besluiten niet altijd even makkelijk zijn om te nemen. Dit omdat de besluiten die wij maken voor alle onze leden op de juiste en eerlijke manier uit moeten pakken.

 

Wij hopen dat wij als bestuur de juiste maatregelen hebben genomen voor nu. Samen kunnen we elkaar helpen in deze tijd van zorg en afstandelijkheid.

 

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! En hopelijk kunnen onze jongste en jonge leden na de meivakantie weer aan de slag met trainen. In welke vorm dan ook. 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Bestuur CGV Wilhelmina

 

Geen Wedstrijden en Dance2, Zomerdansdag en Make Your Move gaat vooralsnog wel door

Kampen, 20-03-2020

 

Beste sporters, trainers en ouders,

 

Helaas is het bericht van de KNGU dat er dit jaar geen sportwedstrijden en dance2’s plaatsvinden voor alle afdelingen. Het is voor de KNGU niet haalbaar om alle gemiste wedstrijden en optredens opnieuw in te plannen. 

 

Wij blijven de richtlijnen van het RIVM volgen m.b.t. het coronavirus. Vooralsnog gaat voor de dansafdeling de ZomerDansDag en de stadsgehoorzaal uitvoering Make Your Move nog wel door.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens het bestuur en de leiding

contributie sportgelden CGV Wilhelmina i.v.m. de Coronamaatregelen

Beste (ouders, verzorgers van) leden,

 

Vanuit het bestuur van Wilhelmina zijn we de financiële consequenties door de Coronavirusmaatregelen aan het onderzoeken.

Wel hebben wij als bestuur in deze moeilijke tijd het volgende als uitgangspunt genomen:

 

Wij willen proberen de financiële consequenties zo eerlijk mogelijk te verdelen over onze leden, train(st)ers en vrijwilligers”.

 

Dit betekent voor u het volgende:

 • De contributie voor de maand maart 2020 wordt binnenkort volledig gefactureerd. Wilhelmina factureert de contributie achteraf. Zo kunnen de reeds gemaakte kosten zoals: huur, salaris trainsters, etc gewoon worden betaald. Voor de komende maanden waarin geen lessen meer plaatsvinden, zal er een gereduceerd tarief gehanteerd worden. Dit om in ieder geval de vaste lasten te kunnen bekostigen. De hoogte van de korting op de contributie is nog in onderzoek en zal binnenkort bekend worden gemaakt.
 • Ouders, verzorgers, leden die door de Coronacrisis in financiële problemen gekomen zijn en de contributie niet (meer) kunnen betalen, verwijzen wij naar mogelijke aanspraak op het gemeentefonds voor ondersteuning. Voor de zakelijke kant verwijzen we voor financiële ondersteuning naar regelingen van de Overheid. (Gemeentefonds: Klik hier voor de link van Gemeente KampenOverheid (overzicht regelingen via het KvK): Klik hier voor regelingen via het KvK

 

Wij hopen hiermee zorgvuldig om te gaan met zowel de gelden van onze leden als de inkomsten van onze trainers en vrijwilligers.

 

Zorg in deze moeilijke tijd goed voor jezelf en voor elkaar!

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Bestuur CGV Wilhelmina

Maatregelen Coronavirus *update*

UPDATE:

Beste sporters, trainers en ouders,

 

De gezondheid van onze sporters en trainers staat bij ons voorop.

 

Naar aanleiding van het overheidsbesluit zoals verwoord door Mark Rutte hebben wij besloten om alle trainingen t/m 31 maart 2020 stil te leggen. Dit is in lijn met het advies van het RIVM en hiermee volgen wij de oproep van de KNGU en NOC*NSF voor al onze sporten.

 

Ook alle wedstrijden en opleidingen van en voor de KNGU worden geannuleerd en/of verplaatst. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 31 maart aanstaande.

 

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sporters, trainers en vrijwilligers. Maar nogmaals de gezondheid van jullie staat voorop. En daarom en vanwege de volksgezondheid hebben we besloten om de richtlijnen van de Rijksoverheid , het RIVM,  het advies van de KNGU en  het NOC*NSF op te volgen.

 

Wij houden u op de hoogte over eventuele veranderingen in deze maatregelen.

 

Namens het bestuur.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beste sporter, trainer en/of ouder,

 

Hierbij de aangescherpte richtlijnen rondom het Coronavirus zoals CGV Wilhelmina die hanteert.

Als algemene richtlijn geldt dat wij ons grotendeels houden aan de richtlijnen zoals deze worden afgegeven vanuit de KNGU, RIVM, GGD en de Overheid. We nemen echter ook de richtlijnen van scholen en andere sportverenigingen in onze regio in acht. De gezondheid en veiligheid van onze sporters en trainers staan voorop. Daarom kiest Wilhelmina ervoor om geen onnodige risico’s te lopen en hanteren wij in sommige gevallen strengere richtlijnen.

 

De herkomst van besmettingen met het coronavirus ontbreekt steeds vaker. Wij hanteren daarom de volgende aangescherpte richtlijnen:

 1. Geen gezondheidsklachten è gewoon trainen of training geven
 2. Milde gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden) è thuisblijven totdat de gezondheidsklachten over zijn. Huisarts of GGD bellen is niet nodig è meldt je af via jouw trainer, hoofdtrainer of afdelingshoofd
 3. Ernstige gezondheidsklachten (hoesten, benauwdheid en koorts boven 38 graden) è thuisblijven. Wel contact opnemen met de huisarts of de GGD è meldt je af via jouw trainer, hoofdtrainer of afdelingshoofd
 4. Algemene richtlijn: wees voorzichtig met lichamelijk contact bij het vangen, uitvoeren van oefeningen en handen geven. Vermijd zoveel mogelijk fysiek lichamelijk contact en was voor en/of na elke training goed je handen.
 5. Wedstrijden gaan in principe door è Wel houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bekijken per wedstrijd wat op locatie de geldende richtlijnen zijn. Als aanpassing van de richtlijn nodig is, communiceren we dat via afdelingshoofd of (hoofd)trainer.

 

Wij hopen hiermee zorgvuldige maatregelen te hebben getroffen zover die binnen onze mogelijkheden liggen. Heb jij toch nog vragen over het coronavirus neem dan contact op met jouw trainer of afdelingshoofd.

 

Namens het bestuur

Sponsoren

Breman Installatie
Interblad