A+ R A-

Maatregelen Coronavirus *update*

UPDATE:

Beste sporters, trainers en ouders,

 

De gezondheid van onze sporters en trainers staat bij ons voorop.

 

Naar aanleiding van het overheidsbesluit zoals verwoord door Mark Rutte hebben wij besloten om alle trainingen t/m 31 maart 2020 stil te leggen. Dit is in lijn met het advies van het RIVM en hiermee volgen wij de oproep van de KNGU en NOC*NSF voor al onze sporten.

 

Ook alle wedstrijden en opleidingen van en voor de KNGU worden geannuleerd en/of verplaatst. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 31 maart aanstaande.

 

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sporters, trainers en vrijwilligers. Maar nogmaals de gezondheid van jullie staat voorop. En daarom en vanwege de volksgezondheid hebben we besloten om de richtlijnen van de Rijksoverheid , het RIVM,  het advies van de KNGU en  het NOC*NSF op te volgen.

 

Wij houden u op de hoogte over eventuele veranderingen in deze maatregelen.

 

Namens het bestuur.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beste sporter, trainer en/of ouder,

 

Hierbij de aangescherpte richtlijnen rondom het Coronavirus zoals CGV Wilhelmina die hanteert.

Als algemene richtlijn geldt dat wij ons grotendeels houden aan de richtlijnen zoals deze worden afgegeven vanuit de KNGU, RIVM, GGD en de Overheid. We nemen echter ook de richtlijnen van scholen en andere sportverenigingen in onze regio in acht. De gezondheid en veiligheid van onze sporters en trainers staan voorop. Daarom kiest Wilhelmina ervoor om geen onnodige risico’s te lopen en hanteren wij in sommige gevallen strengere richtlijnen.

 

De herkomst van besmettingen met het coronavirus ontbreekt steeds vaker. Wij hanteren daarom de volgende aangescherpte richtlijnen:

  1. Geen gezondheidsklachten è gewoon trainen of training geven
  2. Milde gezondheidsklachten (verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden) è thuisblijven totdat de gezondheidsklachten over zijn. Huisarts of GGD bellen is niet nodig è meldt je af via jouw trainer, hoofdtrainer of afdelingshoofd
  3. Ernstige gezondheidsklachten (hoesten, benauwdheid en koorts boven 38 graden) è thuisblijven. Wel contact opnemen met de huisarts of de GGD è meldt je af via jouw trainer, hoofdtrainer of afdelingshoofd
  4. Algemene richtlijn: wees voorzichtig met lichamelijk contact bij het vangen, uitvoeren van oefeningen en handen geven. Vermijd zoveel mogelijk fysiek lichamelijk contact en was voor en/of na elke training goed je handen.
  5. Wedstrijden gaan in principe door è Wel houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bekijken per wedstrijd wat op locatie de geldende richtlijnen zijn. Als aanpassing van de richtlijn nodig is, communiceren we dat via afdelingshoofd of (hoofd)trainer.

 

Wij hopen hiermee zorgvuldige maatregelen te hebben getroffen zover die binnen onze mogelijkheden liggen. Heb jij toch nog vragen over het coronavirus neem dan contact op met jouw trainer of afdelingshoofd.

 

Namens het bestuur

Sponsoren

Houthandel Buijert
Dekatel