Het nijntje beweegdiploma

NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA BIJ WILHELMINA

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma was tot nu toe niet zo vanzelfsprekend.

Vanaf nu kan dit bij CGV Wilhelmina!

Waarom bewegen?

De grootste motorische ontwikkeling van een kind vindt plaats tussen 2 en 6 jaar. Door veel en gevarieerd te bewegen ontwikkelt het de belangrijkste spiergroepen. Zo is het in de toekomst gemakkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerd uit te voeren. Ouders, van wie

kinderen de Beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast. Ze vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen ging b.v. het fietsen met sprongen vooruit (balanceren), bij anderen is het zwemmen een stuk verbeterd (duike(le)n). Daarnaast heeft goed leren bewegen ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis en is het van groot belang om overgewicht tegen te gaan.

Nijntje en de KNGU Het beweegdiploma is opgezet door nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), die een meerjarig samenwerkingsverband zijn aangegaan om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het beweegdiploma.

 

Het Beweegdiploma bestaat uit 2 lessenseries:

nijntje Beweegdiploma 1 – 2-4 jaar

nijntje Beweegdiploma 2 – 4-6 jaar

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?

Alleen clubs en instanties met het keurmerk ‘Beweegdiploma’ mogen het diploma uitgeven.

CGV Wilhelmina beschikt over dit keurmerk en hiervoor speciaal opgeleide trainers. In de lessen

Ouder&Kindgym en Kleutergym kunnen kinderen in gevarieerde en uitdagende situaties oefenen op o.a. balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien. Elk jaar wordt een feestelijke Beweegdiploma-uitreiking georganiseerd voor de kinderen die alle gevraagde vaardigheden beheersen op hun eigen niveau.

We hopen uw kind hier ook te mogen verwelkomen, de eerste twee lessen zijn gratis!

Aanmelden

Ben jij enthousiast geworden of wil je meer informatie over het Nijntje beweegdiploma, of uberhaupt gymnastiek bij Wilhelmina. Evelien en Ria kunnen jou van meer informatie voorzien. 

evelien.van.eekeren@wilhelmina-kampen.nl (Ouder&Kindgym)

ria.mulder@wilhelmina-kampen.nl (Kleutergym)

Gymnastiek-pakjes

Onze gymnastiekafdeling heeft een verenigingspakje voor de meisjesafdeling die verplicht is om te dragen tijdens wedstrijden en uitvoeringen. Het gymnastiekpakje kunt u aanschaffen via de vereniging. De kleine pakjes kosten dit seizoen  € 51,- en vanaf maat S € 54,-. De bijdrage voor het afleveren van het pakje komt ongeveer op € 3,60, maar is afhankelijk van het aantal pakjes dat in één keer wordt besteld. Na ontvangst van het gymnastiekpakje zal het bedrag worden geïnd via de machtiging van uw rekening.

Danielle van Gelder houdt de bestelling bij voor deze pakjes. Ook kunt u bij haar vragen of er tweedehandspakjes in de juiste maat voorradig zijn. Twee keer per seizoen wordt er een pasmoment georganiseerd. Het mailadres voor het bestellen van gympakjes is turnpakjes@wilhelmina-kampen.nl 

Gymnastiek is bij Wilhelmina bedoeld als recreatie en omvat een uur les per week. Kinderen die meer willen of meer in hun mars hebben, kunnen in overleg doorstromen naar andere afdelingen (recreatief of selectie).

Af en toe worden er tweedehands pakjes aangeboden. Dit is vaak bekend bij de leiding of er worden hiervoor advertenties opgehangen op het prikbord van de Wilhelmina Gymzaal.
 

Ben je enthousiast geworden? Ga dan snel de informatie bekijken over het lidmaatschap en/of meld je (kind) aan! 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Caroline van der Meer,  bestuurslid gym/turnen.  caroline.van.der.meer@wilhelmina-kampen.nl