Afdeling gymnastiek
Afdeling gymnastiek

Gymnastiek

 

 

Gymnastiek vormt eigenlijk de basis voor alles wat we aanbieden binnen Wilhelmina. Hier leer je koprollen en duikelen, lopen en rennen, een bal vangen, klimmen en zwaaien, springen en steunen.  Daar waar de meeste sporten zich op één onderdeel toeleggen, pakt gymnastiek ze allemaal mee. Vele sporters  zijn hun carrière begonnen met gymnastiek en hebben daar altijd voordeel van gehad. Lenigheid, souplesse en kracht komt overal in terug.  Een leven lang. 

Gymnastiek

Wilhelmina en Gymnastiek

Van (heel) jong tot oud kun je bij ons terecht. Vanaf het moment dat je kunt lopen kun je op ouder en kind waar je met je vader, moeder, oma of opa lekker een uur spelenderwijs verschillende vormen van bewegen aangeboden krijgt. Bij de jongste kinderen ligt de nadruk op spelvormen en motorische ontwikkeling, bij oudere kinderen wordt steeds meer echt de toestellen gebruikt en gaat de aandacht vooral uit naar souplesse en motoriek.

Bovenal is plezier in het sporten het belangrijkste in de les, maar wij willen onze jeugd graag wat leren. Dat betekend dat er hard gewerkt wordt, maar dat er ook tijd is voor wat geklets en gelach. De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en groepen zoals bekend op school. Ook voor jongens recreatiegym kunt u bij onze vereniging terecht. Zij kunnen starten op de donderdag bij de gemengde kleutergroep van 16.00 -17.00 uur. Momenteel heeft de vereniging geen aparte jongensgroepen meer.

Ouder en kind

Ouder en kind gym is bedoeld voor ouders en hun peuters vanaf ongeveer 1,5 jaar (die kunnen lopen) tot 4 jaar. Door spelendewijs te ontdekken op de toestellen wordt het zelfvertrouwen van uw kind in het bewegen steeds groter. Stapje voor stapje krijgen ze steeds meer vertrouwen doordat ze hun lichaam meer onder controle krijgen. Voor de kinderen fantastisch om te doen en voor de ouders geweldig om te zien.

In de les wordt van alles gedaan. We zingen liedjes, doen dansjes en klimmen en klauteren er op los. Er worden lekker veel toestellen neergezet, zodat iedereen zich kan uitleven in de les en heel veel nieuwe dingen kan ontdekken. Duikelen en zwaaien, maar ook met pittenzakjes mikken in de korf.

Natuurlijk kan je ouder en kind gym doen met je mama, papa, oppas, oom, tante, opa of oma. Iedereen is welkom. Kom gerust eens meedoen in één van onze lessen. De eerste twee lessen kunt u kijken of uw peuter zich vermaakt. Aan het einde van de tweede les krijgt u dan het inschrijfformulier mee of u kunt zich aanmelden via deze site. Ga daarvoor in het beginscherm naar ledenadministratie. Daar ziet u “lid worden”. Of klik onder aan deze pagina op meld je zoon/ dochter aan!

Gymnastiek

Gymnastiek meiden

Kleuters J/M (4-6 jaar): Donderdag van 17:15 – 18:15 uur
Meisjes (6-8 jaar): Woensdag van 16:45 – 17:45 uur & Donderdag van 17:15 – 18:15 uur
Meisjes (9-11 jaar): Woensdag van 17:45 – 18:45 uur & Donderdag van 18:15 – 19.15 uur
Meisjes ( 12 jaar en ouder): Donderdag van 19:15 – 20.15 uur

Vivian van Driel
Jikke Brouwer
Charmaine Poelman
 
Contactpersoon:
secretariaat@wilhelmina-kampen.nl 

De Wilhelminazaal, IJsseldijk 5, Kampen.

Ouder en kind gym

Woensdag van 09.00 – 10.00 uur & van 10.00 – 11.00 uur. 

Evelien van Eekeren

Contactpersoon:
secretariaat@wilhelmina-kampen.nl 

De Wilhelminazaal, IJsseldijk 5, Kampen.

Gymnastiek-pakjes

Onze gymnastiekafdeling heeft een verenigingspakje voor de meisjesafdeling die verplicht is om te dragen tijdens wedstrijden en uitvoeringen. Het gymnastiekpakje kunt u aanschaffen via de vereniging. Het mailadres voor het bestellen van gympakjes is turnpakjes@wilhelmina-kampen.nl 

Gymnastiek is bij Wilhelmina bedoeld als recreatie en omvat een uur les per week. Kinderen die meer willen of meer in hun mars hebben, kunnen in overleg doorstromen naar andere afdelingen (recreatief of selectie).

Af en toe worden er tweedehands pakjes aangeboden. Dit is vaak bekend bij de leiding of er worden hiervoor advertenties opgehangen op het prikbord van de Wilhelmina Gymzaal.
 

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan snel de informatie over het lidmaatschap en/of meld je (kind) aan! 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ria.mulder@wilhelmina-kampen.nl of secratariaat@wilhelmina-kampen.nl