Acrogym
Acrogym

Acrogym

Acrogym, eigenlijk voluit Acrobatische Gymnastiek geheten, is zeker wat voor jou, als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken. Acrogym is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen. De discipline acrogym kent verschillende vormen. Er wordt gesport in tweetallen bestaande uit dames of heren of gemengd. Ook zijn er drietallen voor dames, evenals heren viertallen. Waar het bij de uitvoering om gaat, is om een ideale mix te maken van acrobatische oefeningen, met elkaar op een mooie en soepele manier verbonden door fraaie bewegingen.

Kenmerkend is dat oefeningen op muziek worden uitgevoerd. Tijdens die oefeningen worden er bijvoorbeeld menselijke piramides gemaakt, wordt er door een lichtere sporter bij de partner(s) op de handen gesteund en wordt de bovenpartner daarna de lucht ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto. Ook worden er door diverse verenigingen shows gemaakt met een spectaculaire combinatie van licht, geluid en flitsende kostuums.

Wilhelmina en acrogym

LEDENSTOP: Vanwege de grootte van onze afdeling Acrogym is er op dit moment een ledenstop. Per 1 juni 2024 kan je weer mee komen doen, met oog op het nieuwe seizoen! Je kan je daar wel vast voor aanmelden via ons secretariaat! 

Wilhelmina heeft een grote acro afdeling met leden op zowel recreatief, als op landelijk niveau. Wilhelmina is een toonaangevende acro-vereniging, die behoort tot één van de beste en de grootste in Nederland.

Groepen acrogym

Bij Wilhelmina maken wij onderscheidt tussen 2 groepen. De wedstrijdgroepen, waarbij je deelneemt aan het reguliere wedstrijdseizoen van de KNGU, en dat recreatie afdeling. Hier staat vooral plezier voorop en maak je kennis met Acrogym. 

Wedstrijdgroepen

De wedstrijdgroep staat naast veel plezier ook prestatie voorop. In deze groepen zul je samen met jouw team deelnemen aan het wedstrijdseizoen. In deze groep wordt tevens van jou verwacht dat je er elke training bent.

Recreatie

Plezier staat voorop bij de recreatiegroep. Als jij het leuk vindt om in een team te werken en wil jij kennis maken met de sport door middel van een aantal landelijke wedstijden, dan is deze groep iets voor jou.

Wedstrijdgroepen

Groep 1

Groep 1 is de hoogste klasse en hierbij train je 3 keer per week en doe je mee aan landelijke wedstrijden
Meer info

Groep 2

Ten opzichten van groep 1 train je in groep 2, 2 keer per week maar doe je daarentegen ook mee aan landelijke wedstrijden. Hierbij wordt er gekeken of de sporters de stap naar groep 1 kunnen maken.
Meer info

Groep 3

In groep 3 train je train je ook 2 keer per week en zul je ook meedoen aan landelijke wedstrijden.
Meer info

Groep 4

Groep 4 is de instroom groep vanuit de recreatiegroep. Je zal 2x per week trainen en ga je voor het eerst meedoen aan een wedstrijdseizoen.
Meer info

Recreatie

Instapgroep

In de instapgroep maak je kennis met de sport, je zal een aantal landelijke wedstrijden afwerken om het goede gevoel te krijgen.
Meer info

Topjes

Bij de topjes zitten de jongste jongens en meiden. Je zal nog geen wedstrijden hebben, maar vooral de basis van het acrogymmen gaan proeven.