Je bekijkt nu Nijntje beweegdiploma bij Wilhelmina Kampen

Nijntje beweegdiploma bij Wilhelmina Kampen

Dat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een Beweegdiploma was tot nu toe niet zo vanzelfsprekend.

Vanaf nu kan dit bij CGV Wilhelmina!

 

Waarom bewegen?

De grootste motorische ontwikkeling van een kind vindt plaats tussen 2 en 6 jaar. Door veel en gevarieerd te bewegen ontwikkelt het de belangrijkste spiergroepen. Zo is het in de toekomst gemakkelijker om bewegingen sneller en gecontroleerd uit te voeren. Ouders, van wie

kinderen de Beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast. Ze vinden het nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen ging b.v. het fietsen met sprongen vooruit (balanceren), bij anderen is het zwemmen een stuk verbeterd (duike(le)n). Daarnaast heeft goed leren bewegen ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis en is het van groot belang om overgewicht tegen te gaan.

Nijntje en de KNGU Het beweegdiploma is opgezet door nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie), die een meerjarig samenwerkingsverband zijn aangegaan om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het  beweegdiploma.

 

Het Beweegdiploma bestaat uit 2 lessenseries:

nijntje Beweegdiploma 1 – 2-4 jaar

nijntje Beweegdiploma 2 – 4-6 jaar

 

Hoe haalt uw kind het nijntje Beweegdiploma?

Alleen clubs en instanties met het keurmerk ‘Beweegdiploma’ mogen het diploma uitgeven.

CGV Wilhelmina beschikt over dit keurmerk en hiervoor speciaal opgeleide trainers. In de lessen

Ouder&Kindgym en Kleutergym kunnen kinderen in gevarieerde en uitdagende situaties oefenen op o.a. balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien. Elk jaar wordt een feestelijke Beweegdiploma-uitreiking georganiseerd voor de kinderen die alle gevraagde vaardigheden beheersen op hun eigen niveau.

 

We hopen uw kind hier ook te mogen verwelkomen, de eerste twee lessen zijn gratis!

 

Info en/of aanmelden kan via:

evelien.van.eekeren@wilhelmina-kampen.nl (Ouder&Kindgym)

ria.mulder@wilhelmina-kampen.nl (Kleutergym)